neljapäev, aprill 07, 2005

Sai eile kinos käidud...

Manifesti Filminädala kinos Sõprus lõpetas esilinastuste maraton. Ekraanile jõudsid 9 uut lühimängufilmi.

Tegemist oli EFSA, Eesti Kultuurkapitali ning filmistuudio Parunid ja Vonid koostööprojekti “Ground Zero” raames valminud linatöödega. Filmide autoriteks on Tallinna Ülikoolis Jüri Sillarti käe all õppivad 3. kursuse režiitudengid.

“Ground Zero” andis noortele tegijatele võimaluse film üles võtta paviljonitingimustes – iga tudeng mõtles ja teostas oma filmikeskkonna ise, põrandast kuni laeni. Eesti noore kinopõlvkonna verivärskete kursusetööde hulgas on nii värvikaid komöödiaid kui õudusfilme, mitmed stsenaariumid põhinevad tuntud autorite novellidel (Mati Unt, Ray Bradbury, Ervin Õunapuu jt), kuid on ka algupäraseid lugusid.

Esilinastused:
Anu Aun \"Kodused asjad\"
Eve Ester \"Sõbrannad\"
Henry Algus \"Mine hulluks\"
Jaanis Valk \"1+1≠2\"
Kaupo Kruusiauk \"Kokteil\"
Kristin Kalamees \"Limbo\"
Priit Pääsuke \"Ingel ja hoor\"
Rasmus Merivo \"Mis värvi on armastus\"
Tanel Toom \"Tuul\"

Üllatajateks olid seekord Rasmus Merivoo "Mis värvi on armastus" oma väga positiivse teosega mis teistest valdavalt süngetest teemadest eristus oma värviküllase huumoriga ja Tanel Toom´i "Tuul" mis
suutis publiku päris ära hirmutada... Igaljuhul kinost välja minnes oli kuulda inimesi ümisemas "...tule tuul ja puhu ära..."

2 Arvamust:

At laupäev, 09 aprill, 2005, Blogger Indrek arvab:

aga lahe oli näha kuidas noorel filmitegijal mõtted jooksevad et nappide või suisa olematute vahenditega teha filmi.. :))

 
At laupäev, 09 aprill, 2005, Blogger Leelo arvab:

jah... mind pani imestama see, et neile anti ainult 5 päeva aega !?

(Oli see nüüd kõik kokku või igaühele?)

 

Postita kommentaar

<< Algusesse tagasi