teisipäev, juuni 13, 2006

Sarvedega madu...

Foto Leelo

Vat selliseid asju näeb metsas luurates...
Oli üks põnev nädalavahetus ikka :)
Eesmärk oli harjutada liikumist vastutegevuse piirkonnas (ettevalmistus Põrgupõhja retkeks ja erna matkaks)
Jagasime end kahte võistkonda (viis ja kuus in.) Nr.1 anti aega 45 minutit märkida metsa punkt ja paigaldada lipp, see järel saatsid nad sms-iga gps-i kordinaadid ja ja jaotusid ümber turvaala (200m kummalegi poole ümber punkti) valvesse. Võistkond nr.2 hakkas liikuma peale smsi saamist ja punkti määramist kaardil aega jõuda lipuni 1,5 tundi. Siinkohal tuli mõelda kas minna ringiga või otse, arvestada looduslike olusid, sihte, teede asukohti jms. Kui tabati siis kaotas võistkond ühe elu ja see kes elu võttis pidi 10 min. ootama enne kui võis järgmist elu võtta. Tõesti põnev oli nii luurata kui ala valvata.
Veel hiilisime meeskondade kaupa salaja laagri poole noh et määrata kui kaugelt heli hakkab kostma varjamatult liikudes ja hiilides. Teine võistkond pidi arvama kuspoolt me tuleme ise olime koguaeg sides teise võistkonnaga ja teatasime mitu meetrit on jäänud. 50m on siuke kriitiline piir aga oleneb ka mille peal sa kõnnid-kuusetihnik on hiilimiseks võimatu kuigi varjab hästi samas kuivanud rohi ja tuulepuhand puude latvades on ideaalne et teistele seljataha välja jõuda.

Eile tegime Harku metsas koeraga pika jalutuskäigu, Hundu käis ka ujumas, kus alles sumas mõnuga vees ja ujus täitsa pikki otsi ja palju kiiremini ujub kui mina kusjuures.. aga sääsed tahavad ära tappa metsas....