neljapäev, mai 17, 2007

Söögiidee

Peale tänast juhuslikku sattumist ekstremisti huvitavale toidublogile tekkis omalgi soov oma viimane õnnestunud katsetus kirja panna.

Nimelt tuli isu tai köögi järgi ja esimene asi poes mis korvi läks oli broilerifilee(kas tükeldatuna või mitte oleneb palju aega või viitsimist- hea oleks kui ilma marinaadita) Teine raudne asi mis peab kodus olema tai söökide puhul on mingi enam-vähem söödavaks keedetav riis. Minu puhul valmib riis nii et tass riisi+tass vett+veidi maitseainet (tavaliselt piirdub soolaga) ja läeb mikrosse kuumutan kuni keeb ja siis ootan ja vahel piilun kui vaja annan veel kuuma juurde. Ja põhimõtteliselt sealt ta tulebki- kindlasti ei ole vaja sedaga (samamoodi muide saab tatrast mugavalt söödav puder)
Niisiis veel ostsin Santa Maria maitseainesegu Chicken Thai Wok Spice Mix ja ühe väikse purgi lahjat kookospiima. Sellega mu ostud piirdusid ja ausaltöeldes kodus askeldama hakates olin ma natuke hädas sest kujutasin väga hästi ette mis peab välja kukkuma- nimelt riis ja selline mõnus paks kaste aga midagi jäi nagu puudu.

Igaljuhul tegu ise oli selline:
1) Pruunistasin pannil fileetükid, pisut panin õli ja seda sama maitseainet.
2) lõikusin ühe või kaks punast sibulat ribadeks ja viskasin pannile.
3) lisasin paar supilusikatäit nisujahu ja segasin seda värki seal pannil
4)Nüüd siis tuli raske koht... midagi nagu tunne ütleb, et peaks veel juurde viskama.. mh.. leisin sügavkülmast aegviljasegu (paprika,hernes,mais) ja üks 200g või tera vähem panin siis pannile.. no juba nägi üsna isuäratav välja.
5) Lisasin veel umbes pool pakki maitseainet.
6) lisasin veidi keevat vett (jahu paisutamiseks)
7) lisasin kookospiima ja tavalise piima segu
8) Maitstes selgus, et vaja juurde lisada soola ja läks ka ülejäänud maitsaaine.
9) Edasi segasin ja imetlesin. Kõik tuli just selline nagu ette kujutasin.

Juurde sai veel salat tomatist,kurgist,sibulast.
Igaljuhul nämma ja suht kiire valmimisajaga söök.
Olenevalt sellest kui palju teravust igatsed võib ka seda maitseainet vähem panna ja külmutatud aedviljasegu asemel võiks värskeid asju kasutada.

Head katsetamist!